26
May
09

Iubirea pe internet, intre romantism si deziluzie


Tot mai multi utilizatori de internet se lasa prinsi in discutii cu oameni cat mai diferiti sau din locuri cat mai indepartate. La suprafata, acest schimb de replici pare un simplu joc, insa nu putini sunt cei care cad in capcana lui.

Mihaela Sahlean, psiholog: O conversatie pe net poate ascunde foarte multe aspecte. Nu stim niciodata in momentul in care incepem o conversatie cine este la capatul celalalt. (…) Daca este o persoana in normalitate psihica sau departe de normalitatea psihica. Sunt foarte multe riscuri si de cele mai multe ori riscul atrage.

Persoanele care-si ascund identitatea nu sunt tocmai timide sau necomunicative, ci mai degraba au ceva de ascuns. Persoana care se ascunde fuge de responsabilitate. (…) Nu este o persoana care sa intretina relatii fata in fata. (…) Netul legitimeaza un fel de iresponsabilitate. Romantismul capata o noua dimensiune atunci cand il gasesti conturat in randuri si litere care apar pe un ecran de calculator. Cine spune ca tanarul nu asteapta cu sufletul la gura si nu il furnica stomacul atunci cand asteapta sa apara un nou rand, o noua replica in casuta de messenger? Internetul inseamna schimb de ganduri, dar poate sa implice si o mare surpriza, o mare deziluzie sau un mare pericol.


NewsIn, 19 ianuarie 2008

Advertisements

1 Response to “Iubirea pe internet, intre romantism si deziluzie”


  1. 1 mrlmyworld
    June 25, 2009 at 5:16 pm

    un articol extraordinar…cred ca acest tip de comunicare si refugiu-Internetul va crea multe deficiente in dezvoltarea individului si din pacate primii vizati sunt adolscentii care fug mereu de responsabilitatea asumarii identitatii lor


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


Arhiva articole

Calendar

May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisements

%d bloggers like this: