13
Jul
09

Psihologii cred ca temele pentru acasa nu ar trebui eliminate


A trecut prima saptamana din noul an scolar, iar elevii au inceput sa aiba din ce in ce mai multe teme pentru acasa. Reprezentantii asociatiilor de parinti spun ca unii copii au nevoie chiar si de patru ore pentru a rezolva toate temele pe care le dau profesorii, si cer reducerea lor.

Cu toate acestea, psihologii sustin ca aceste teme nu ar trebui eliminate. Specialistii sunt de parere ca elevii romani pot ajunge la performante doar daca-si antreneaza memoria si gandirea.

“Nu cred ca suntem o tara cu elevi surmenati, cred ca suntem in pragul de a avea tot mai multi elevi fara exercitiul de a invata, fara sa stie cum sa invete. (…) Performanta nu se poate obtine doar din pauze”, sustine psihologul Mihaela Sahlean.

Reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului sustineau anul trecut ca elevii romani sunt suprasolicitati, de aceasta data la orele de curs. Ei au propus atunci eliminarea a trei sferturi din materia predata elevilor. Decizia oficiala a fost luata abia in luna aprilie a acestui an, cand comisiile numite de minister au finalizat noile programe scolare, mult mai subtiri comparativ cu cele din anii precedenti.

”Vom reduce la maximum si volumul de teme pentru acasa, astfel incat numarul total de ore de lucru ale elevului sa fie cat mai mic”, declara secretarul de stat Zvetlana Preoteasa acum cateva luni, la finalizarea noilor programe scolare.
NewsIn, 22.09.2008

Advertisements

0 Responses to “Psihologii cred ca temele pentru acasa nu ar trebui eliminate”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


Arhiva articole

Calendar

July 2009
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Advertisements

%d bloggers like this: